Thursday, August 29, 2013

Rasa demam/Cirit-birit/Pening Kepala Selepas Ambil Suplemen???

Hidup sebagai pengedar sah shaklee pasti tidak lekang daripada pelbagai soalan daripada Customer. Salah satu soalan yang femes adalah berkaitan dengan kesan setelah 'Consume' produk Shaklee. Jika anda juga mempunyai soalan seperti salah satu seperti dibawah, ia adalah sebenarnya adalah berkaitan " Healing Crisis". Contoh soalan-soalan femes :-

 • Kenapa saya rasa cam nak demam?
 • Kenapa kulit saya rasa gatal-gatal dan asyik tergaru-garu?
 • Kenapa ada ruam naik di badan saya?
 • Kenapa gastrik saya datang semula selepas ambil XXXX?
 • Kenapa muka saya naik jerawat?
 • Kenapa badan saya rasa lesu?
 • Kenapa saya pening?
 • Kenapa saya cirit-birit?
 • Kenapa saya rasa kembung perut?
 • Kenapa najis dan urin saya berbau kuat?
 • Kenapa....kenapa...kenapa.....kenapa.....?????

Begitulah keadaannya bila bergelar SID, tapi takpe, SID perlulah berilmu untuk menjawab pelbagai soalan.

Jawapan pada soalan KENAPA yang banyak itu adalah satu sahaja, iaitu "HEALING CRISIS"

Healing Crisis atau dalam bahasa melayunya Tanda Penyembuhan. 

Satu proses dimana badan kita mengambil masa menyahkan radikal bebas daripada dalam badan dan memperbaiki sel-sel badan yang telah rosak. Toksin adalah salah satu contoh radikal bebas yang akan dinyahkan dan dalam proses ini, anda akan rasa tidak selesa seperti soalan-soalan diatas. Itu menunjukkan badan anda telah bertindakbalas dan memberikan tanda ke arah penyembuhan. 

Jika anda mengalami healing crisis bermakna anda sedang mendapat petanda yang baik. Tidak dinafikan ramai yang beranggapan bahawa healing crisis yang dialami mereka adalah kesan dari ketidaksesuaian suplemen yang diambil dengan badan. 

Apabila anda mengalami healing crisis, nasihat saya adalah BERSABAR... anda akan nampak perubahan positif di akhirnya. Tidak semua yang mengambil suplemen akan mengalami healing crisis dan healing crisis ini tidak sama antara satu sama lain. Contohnya, Ali gastrik selepas mengambil alfalfa manakala Aliah gatal-gatal diseluruh badan. 

Kesan healing crisis sama ada teruk atau tidak juga berbeza setiap orang. Ini kerana badan masing-masing berbeza, sakit juga berbeza, kandungan toksin dalam badan juga berbeza. Lagi banyak toksin dalam badan berkumpul, lagi lama proses penyembuhan diambil. Lagi banyak sel-sel yang rosak dalam badan, lagi lama ambil masa untuk diperbaiki. 

Ada orang yang mengalami healing crisis ini 3 hari sahaja, ada juga yang mengalami sehingga 2 bulan. Tidak tentu mengikut penerimaan badan. Kebiasaannya, selepas 1-2 bulan mengamalkan suplemen secara konsisten, anda akan rasa perbezaannya

Sekali lagi, nasihat saya, jika anda mengalami healing crisis, BERSABARLAH :)0 comments:

Post a Comment